Blog de promovări online

marți, februarie 26, 2013

A inceput “5 Licee 5 Muzee” Editia a 6-a

5 Licee 5 Muzee
Marti, 26 februarie 2013, ora 11:00, in Sala de Festivitati a Colegiului Economic “A.D. Xenopol” Bucuresti a inceput editia a 6-a a proiectului “5 Licee 5 Muzee”, care a debutat cu o conferinta de lansare ce i-a adus impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – elevi, profesori si organizatori.

„5 Licee 5 Muzee” este un proiect educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Elevii din 5 licee din Capitala vor beneficia de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala organizat de Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

„5 Licee 5 Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul. Astfel, si in acest an o noua grupa de 250 de liceeni vor avea acces gratuit la 5 muzee din Bucuresti.

Conferinta de lansare a celei de a 6-a editii a proiectului educational a avut loc marti, 26 februarie,  incepand cu ora 11:00 in sala de festivitati a Colegiului Economic “A.D. Xenopol” din Bucuresti. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Fundatia ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie precum si reprezentanti ai muzeelor participante, care au prezentat elevilor ofertele lor de anul acesta.

La cea de a 6-a editie a proiectului vor fi implicati 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti:
Liceul de Metrologie „Traian Vuia”, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „D. Motoc”, Colegiul Economic „A.D. Xenopol” si Colegiul Tehnic „Mircea cel Batran”.

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:

Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica - Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" .

In cadrul conferintei s-a lansat si un al doilea concurs pentru elevi cu tema „5 motive in 5 minute” prin care tinerii sunt incurajati sa realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate in program. Astfel, elevii Liceului de Metrologie „Traian Vuia” vor promova Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, elevii de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” urmeaza sa promoveze Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica - Minovici “, cei de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „D. Motoc” vor promova Muzeul National al Satului, elevii Colegiului Economic „A.D. Xenopol” promoveaza Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti si liceenii de la Colegiul Tehnic “Mircea cel Batran” vor promova printr-un spot de 5 minute Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I".

Sursa: www.fundatiaecdlromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu