Blog de promovări online

marți, martie 12, 2013

Ce este reusita?...

Cu ceva timp în urmă, vorbeam cu unul dintre bloggeri, despre una, alta - reușită, relativitate, sănătate... Apelam la dictonul, în care cred cu toată convingerea: ”Unde-s mulți puterea crește.”

Putem face multe, dar putem reuși, desăvârși, împreună... Individualismul nu a ajutat pe nimeni, pe când altruismul, da!

Ce este reușita?! Eu, una, cred că e marea înțelepciune, cunoașterea (ta/a celor din jur), acceptarea.

Vom reuși vreodată? Vom ști ce-i reușita, fără să crâcnim când o gândim, fără să ”atingem”, fără să ”călcăm peste cadavre”, fără opresalii și tergiversare...

Dar în același timp, reușita este relativă. Aparține fiecăruia dintre noi, în măsura doleanțelor, așteptărilor, binelui, frumosului, ideilor, gândurilor, principiilor.

Reușita văzută prin prisma celorlalți sau reușita prin ochii proprii?!

Reușita ca împlinire sau reușita ca imagine?!

De ce spun reușita ca împlinire?! Vi se pare un prolix, nu?

Mulți văd reușita palpabilă: bani, avere, putere (EU și restul lumii), alții, în schimb, văd reușita ca împlinire spirituală, împăcarea cu sine și cu ceilalți (NOI, împreună), dincolo de sfera palpabilului.

Tu cum o vezi?

Ce-mi doresc să reușesc? Ca cei din jurul nostru să-nțeleagă că schimbarea, dacă o dorești, pornește din interior, dar lasă-te ajutat! Că puterea exemplului este magică! Că sufletul, inima, cugetul, care-au reușit, trec puntea ”suspinelor”, având în sânge sentimente puternice ca: prietenie, fericire, pace interioară, acceptare, sentimente ce nu-mpovărează, ci ușurează, asigurând calitatea  vieții, așa cum ar trebui să fie trăită...

Reușita e bucuria vederii înmuguririi copacilor, fără să te gândești la conexiuni și altele care le poți frunctifica, prinde sau lua..., e doar simțirea, percepția/recepția  a ceea ce simți și vezi, bucuria și împlinirea, liniștea... Să te simți bine cu tine însuți/însăți, în pielea ta, fără măști, ”veșminte lucioase”, scenarii care prind la public...

N-ar mai fi atâta stres, oamenii n-ar mai fi atât de abătuți, ”umiliți” și mutilați sufletește! 

Tu cum vezi reușita? 

Crezi că lumea își dorește cu-adevărat schimbarea sau e doar acel spirit care te-ndeamnă, dar la care nimeni nu-și dă ghes?! Că ne place să vorbim, dar să nu acționăm... că nu știm multe, dar nu înțelegem asta, dimpotrivă!

”...că...”   -  las la latitudinea ta, cititorule, să scrii continuarea... Reușita îți aparține!... Reușita ne aparține!

”Împreună putem muta munții”...

Sursa: Cristina Florentina, www.femininblog.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu