Blog de promovări online

miercuri, iunie 05, 2013

Generatoare de curent

Generatoare de curent
Foto: www.generatoare-de-curent-italiastar.ro
In functie de tensiunea pe dorim a o furniza, generatoarele de current sunt destinate pentru current monofazat sau trifazat.

Generatoarele de curent monofazat, pentru santiere, sunt construite pe un cadru rigid de otel ceea cele confera rezistenta mecanica mare si o durata de functionare indelungata. Generatorul de 230 V este prevazut cu echipamente de siguranta pentru protectia consumatorilor sau operatorului. In aceasta categorie intra senzorul care indica lipsa de ulei sau racirea cu aer a generatorului.

Costul de intretinere pentru un astfel de generator este foarte redus, el functionand pe benzina cu cifra octanica 95 sau motorina (motor Diesel in 4 timpi).

Generatorul trifazat de curent electric este adaptat sa functioneze in medii ostile, cu temperaturi extreme (medii umede sau pulverulente si temperature toride sau de inghet). El respecta toate normativele de siguranta in exploatare in aceste conditii de mediu si temperatura, pentru a nu produce accidente chiar si la o utilizare defectuoasa.

Generatoarele de curent trifazat sunt dotate cu sistem de pornire automata ATS cu interconectare la retea.

In functie de dorinta clientului si de locul unde vor fi utilizate, pot avea rezervoare de diferite dimensiuni.

Generatoarele de curent si sudura sunt dotate cu tampoane contra trepidatiilor, aceste trepidatii fiind cauza principala a uzurii premature pentru acest model de utilaje.  Generatoarele de acest tip trebuie sa aiba fiabilitate ridicata in conditii de folosire indelungata fara oprire, conform cu sarcina pe care aceste generatoare o au de indeplinit  (in general sunt proiectate sa lucreze cu electrozi de diametru 3,2- 5 mm).

Evident ca sunt dotate cu protectie termica pentru a preintampina neplacerile generate de temperatura ridicata.

Generatoarele de curent electric insonorizate, sunt dotate cu regulator de curent electric AVR, pentru variatia frecventei curentului electric emis, ceea ce creste siguranta consumului de curent electric pentru locatiile conectate la un astfel de echipament. Ele sunt utilizate pe perioade scurte de timp, fiind utile in sustinerea consumul pentru perioadele in care sursa de energie electrica principala este oprita.

Generatoarele de curent electric de putere mare pot genera 22-250 KVA, in functie de sarcina pe care trebuie sa o sustina. In acest caz racirea cu aer este insuficienta, ca atare, acest tip de generatoare sunt dotate cu sisteme de racire cu lichid in radiator. Motoarele folosite au un consum redus de combustibil pentru a nu genera costuri mari, lucru care ar duce la scaderea eficientei acestui tip de generator.

Un comentariu:

  1. Foarte bun articolul, chiar mi-a fost de folos. Eu stau intr-o zona in care curentul se ia foarte des si in ultimul timp foarte des din cauza ploilor. Nu prea avem idee cum sa rezolv aceasta problema, dar articolul tau m-a ajutat foarte mult si chiar acum incep sa caut magazine in care pot fi gasite aceste generatoare electrice.

    RăspundețiȘtergere