Blog de promovări online

joi, iunie 06, 2013

Masini de tuns gazonul

Masini de tuns gazonul
Cererea mare si specifica de sisteme pentru ingrijirea pajistilor si gradinilor a condus la o diversificare a ofertei de masini si dispositive diferite, adresate atat potentialilor client persoane fizice, cat si institutiilor, firmelor sau organizatiilor.

 In functie de functionare, masinile de tuns gazonul se impart in:
  • masini rotative, la care lama sau firul taietor au o miscare circulara cu viteza mare in jurul unui ax vertical;
  • masini cu cilindru, la care lama de taiere este amplasata orizontal, reglabila pe inaltime, functie de inaltimea de taiere dorita, pe langa care mai exista un sistem de lame (3-7 lame) ce se misca cu viteza mare in jurul unui ax orizontal si forteaza firul de iarba sa intre in lama taietoare. Fiecare din lamele in miscare sunt dispuse elicoidal, iar in miscare, descriu un cilindru, de aici si numele sistemului de taiere.
De asemenea, in functie de tipul de energie de care au nevoie, masinile de tuns gazonul pot fi electrice sau pe combustibili.

O alta clasificare ilustreaza modul de deplasare al masinilor de taiat gazonul si din acest punct de vedere sunt masini portabile, autoportante (pe roti si sunt impinse), autotractate (trase de un autovehicul, in general un tractor de mai mari sau mai mici dimensiuni) sau autonome (sunt amplasate pe un vehicul).

Tipurile mici de masini (cele portabile, sau autoportante) se adreseaza gradinilor si pajistilor rezidentiale, cu dimensiuni mici, cele tractate sau autonome–pasunilor si fanetelor, terenurilor de golf, tenis, fotbal, parcurilor municipale, s.a.m.d.

Masinile rotative trebuie pozitionate putin mai sus decat nivelul dorit de taiere pentru a evita distrugerea pajistilor care au mici diferente de nivel. In plus, lama smulge frunzele de iarba, lezeaza firul, ca urmare, marginea taiata a frunzei se ingalbeneste in prima faza. Acest neajuns este cu success compensat de sistemul relative usor si ieftin de schimbare a lamei sau firului pentru taierea gazonului.

Masina de tuns gazonul
Masinile cu cilindru executa o taietura curata, permitand firului de iarba sa se refaca rapid, fara a-l smulge sau deteriora. Pe de alta parte, desi foarte fiabile, cilindrul de taiere este mai scump si mai complicat de schimbat si necesita o ingrijire mult mai atenta.

Un tip special de masina de tuns gazonul il reprezinta masinile automate de tuns gazonul care nu au nevoie de interventia omului decat pentru a le schimba locul.

Cu o experienta semnificativa in domeniu, Husqvarna ofera toata gama de astfel de masini pentru tuns iarba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu