Blog de promovări online

miercuri, iunie 05, 2013

Pompe de tencuiala

Pompe de tencuiala
Foto: www.pompe-italiastar.ro
In mod uzual, in componenta sistemelor de aplicare tencuieli intra malaxorul planetar, pompa de tencuiala propriu-zisa si sistemul de aplicate  a tencuielilor.

O pompa de tencuiala eficace este cea care poate sa lucreze cu tipuri diferite de tencuieli, in spatii oricat de inaccesibile, fara sa genereze discontinuitati de structura sau aspect a zonei prelucrate.

Functie de zonele si mai ales de alegerea clientilor, tencuielile pot sa fie tencuieli clasice, traditionale, pe baza de nisip, sau tencuieli preamestecate pe baza de ciment, care au in compozitia lor intreaga gama de produse si aditivi si care necesita doar o inglobare de apa inainte de a fi folosite. In afara acestor tipuri, se mai pot prelucra cu masinile de tencuieli, sape autonivelante, tencuieli speciale, termoizolante sau hidroizolante, tencuieli decorative diverse, precum si tencuieli cu material usoare, perlite sau polistiren. Pompele de tencuiala sunt capabile sa lucreze cu intreaga gama de tencuieli enumerate mai sus, fara sa fie influentate de vascozitatea sau de granulatia materialului folosit. Ele sunt, de regula, livrate inclusiv cu kiturile care permit injectarea de material sub presiune.

Avantajul folosirii unui astfel de echipament il constituie productivitatea ridicata, mai ales prin volumul mare de tencuiala aplicata in timp scurt si cu un numar mic de deserventi, ca atare, profitabilitatea folosirii acestor pompe de tencuiala este mare.

Respectarea unui minim de reguli de intretinere, de igienizare post-utilizare, asigura cheltuieli mici de mentenanta si mai mult decat atat, interventii foarte rare si putin costisitoare, marea majoritate a partilor componente ale instalatiilor folosite fiind standardizate si usor de inlocuit. Cresterea timpului de lucru intre revizii si reparatii mareste perioada in care pompele sunt utilizate.  In aceste conditii, pompele respecta norme severe de siguranta atat in ceea ce priveste manevrarea, cat si in ceea ce priveste operatorul.

Pompele sunt puse in miscare de motoare electrice cu puteri medii (intre 15 si 3,6 kW), au nevoie de circa 250 l de aer/min, in mod continuu si constant, pentru a realiza o purjare omogena a materialului la distanta de pana la 40 de m, functie de tipul si de marimea pompei, de materialul folosit, de cantitatea acestuia (pot pompa intre 8-35 l material/minut) si de sistemul de pompare.

Pompele sunt dotate cu bene de material care sunt necesare pentru a asigura continuitate fazei de tencuire si care pot avea volume tampon de 50-120 l.

Italia Star recomanda pompe de tencuiala produse de firma IMER pentru care furnizeaza si consumabile (pistoale, snecuri, furtune, duze, bureti, sisteme de conectare la siloz).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu