Blog de promovări online

joi, septembrie 12, 2013

Tratament la Baile Herculane

Pensiunea Jojo
Intr-o aparenta lume a contrastelor, cand medicina alopata vine in fiecare zi cu solutii din ce in ce mai avansate pentru rezolvarea problemelor de sanatate, cand este recunoscut rolul terapiilor naturiste si a devenit o adevarata moda sa apelam la astfel de mijloace de tratament, sa ne reamintim de Baile Herculane. O linie dreapta trasa de la mult cunoscuta Viena, prin renumita Nisa, ajunge in modestul si aproape uitatul, batran de peste 1850 de ani atestati documentar, Baile Herculane. 

Daca putem cumpara  apa de la Herculane in produse cosmetice frantuzesti scumpe, o putem aprecia si in curele interne si externe dinschemele de  tratament balneoclimateric ce se adreseaza unui numar apreciabil de afectiuni: dermatologice, reumatismale, boli cardiovasculare, pareze, diabet zaharat, boli ginecologice, boli digestive, ORL sau afectiuni respiratorii. Bolile aparatului locomotor sunt primele intr-o enumerare ce are drept criteriu de clasificarevolumul si varietatea afectiunilor tratate. Sunt recunoscute rezultatele pozitive obtinute in tratarea reumatismului inflamator, a reumatismelor degenerative, a afectiunilor degenerative ale coloanei si a afectiunilor post-traumatice. Lista continua cu boli ale sistemului nervos, tratamentele dovedindu-si eficacitatea in cazul afectiunilor neurologice periferice (paralizii si pareze post-traumatice ale membrelor, sindromul de “coada de cal”, sechele tardive de dupa poliomielita) si al afectiunilor neurologice central functionale (nevroza astenica).

Dupa aceasta insiruire, oricat ne-ar placea sa vedem tratamentele de la Baile Herculane ca pe un panaceu universal, trebuie sa avem in vedere ca sunt afectiuni medicale in cazul carora aceste resurse terapeutice de mare valoare sunt contraindicate. Aceste boli sunt: TBC-ul, boli ale ficatului si ale rinichilor, bolile cardiac decompensate, hipertensiunea arteriala peste 180 mmHg, Parkinson, ulcer in faza acuta, neoplasmele, bolile psihice, sarcina, epilepsia si sindromul hemoragic.

Tipurile de proceduri efectuate in bazele de tratament cuprindhidroterapie, electroterapie, masaj, recuperare functionala, cultura fizica medicala, acupunctura.Sedintele de hidroterapie constau,in functie de particularitatile afectiunilor tratate, in bai cu apa termosulfuroasa, bai cu plante medicinale si dusuri scotiene.

Cele 16 izvoare cu apa termominerala sunt unice prin aceea ca fiecare izvor in parte are un grad diferit de mineralizare si temperatura diferita. Astfel, sunt ape minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, usor sulfuroase; clorurosodice, bicarbonatate calcice; clorurosodice, bromurate, iodate si sulfuroase, toate avand o mineralizare cuprinsa  intre 0.5- 3.5 g/l si temperaturi intre 41 –67 grade Celsius.

Un alt avantaj exploatat al zonei cu clima usor mediteraneana il constituie aeroionizarea naturala (2000 – 2500 ioni negativi/cmc/s) care influenteaza pozitiv starea generala a organismului.

Tratamentul la Baile Herculane nu-si propune sa ne faca puternici precum legendarul Hercule ci  sa ne imbunatateasca notabil calitatea vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu