Blog de promovări online

joi, septembrie 12, 2013

2.000 de sticle cu spiritul Transilvaniei: nMotive.ro - Fetească regala si Sauvignon blanc 2012

Vinul.ro
Asamblaj alb sec, puternic și mineral, obținut din struguri de Fetească regală și Sauvignon blanc, vinul „.ro” (PunctRO) a fost lansat joi, 5 septembrie 2013, la restaurantul Neptunus din București, în prezența distribuitorilor, managerilor de restaurante și iubitorilor de vin.

"Plăcut, prietenos, contrastant, sofisticat, distractiv, proaspăt, diferit, unicat, avangardist. E doar începutul unui portofoliu de selecții cu număr limitat de sticle care, în final, va conține vinuri cu adevărat reprezentative pentru fiecare regiune viticolă a României", a declarat inițiatorul acestui proiect, wine lover-ul Cristian Trușcă. Specializat în domeniul creației vizuale de advertising, acesta a apelat în alegerea asamblajului reprezentativ pentru zona Târnavelor la propriul gust, cât și la cel al experților: "După vizite și degustări repetate cu vinuri din regiune, am decis să "împerechem" un soi românesc de mare calitate în zonă (Feteasca regală) cu unul internațional binecunoscut și apreciat pe piața românească (Sauvignon blanc), pentru a obține un rezultat final care demonstrează valoarea certă și vocația internațională a acestei regiuni cu veche tradiție în viticultură. Am realizat numai 2.000 sticle, din dorința de a ne oferi nouă, inițiatorilor, dar și prietenilor noștri care iubesc vinul, cea mai bună calitate garantată, la un preț accesibil", afirmă Cristian Trușcă. Următoarele vinuri selectate pentru a face parte din această gamă vor fi disponibile abia din 2014, a mai anunțat el.

Strugurii pentru primul vin din gama nMotive.ro provin din plantațiile cramei Castel Vinum din localitatea Mica (Târgu Mureș), unde vinificarea recoltei 2012 a fost supervizată de un nume cu greutate internațională în domeniu, italianul Celestino Lucin, cel care a fost declarat de către prestigioasa revistă de specialitate Gambero Rosso drept "Winemaker of the year" în 2009. Ilustrarea vizuală a conceptului aparține inițiatorului, Cristian Trușcă. 

Datorită numărului redus de sticle, vinul va fi disponibil începând cu jumătatea lunii septembrie doar în magazinele specializate și într-un număr redus de restaurante.

Sursa: www.vinul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu