Blog de promovări online

joi, septembrie 12, 2013

Versatilitatea halelor metalice

Constructie metalica
Trăim într-o societate în continua dezvoltare și suntem tot mai preocupați sa construim, să reconstruim, să ne extindem sau să restrângem anumite spații. În scopul acestei nevoi industria constuctivă a gândit un concept flexibil la activitatea pe care o dezvoltam astzi: halele metalice flexibile din punct de vedere al construcției întrucât, utilizarea materialelor accesibile în funcție de destinația finală a acestora dar și pentru că permit transportarea acestora în funcție de procesul de dezvoltare al afacerii.

Realizarea unei hale metalice presupune munca unui arhitect care se preocupă de aspectul interior și exterior al structurii în funcție de locația unde structura va fi amplasată dar și de scopul final al acestuia și nu în ultimul rând, să țină cont și de ideile managerului pentru care se realizeazî construcția.

Până la instalarea structurii metalice este nevoie și de o analiză a solului (studiu geologic) pentru a stabili parametrii fundației și pentru a elimina din calcul pericolul de surpare sau alunecare a structurii metalice. Scheletul metalic este realizat de specialiștii în inginerie metalică prin respectarilor dimensiunilor și unghiurile de profil, prin asamblarea părților componente de mici dimensiuni și sudarea acestora, pentru a conferi o notă de rezistență în plus. Ulterior structura metalică este curățată și se administrează o tratare cu vopsea pentru a rezista la expunerea factorilor de mediu (anticoroziune, radiații solare, precipitații, îngheț).

Transportarea structurilor trebuie să se realizeze în siguranță până la locul în care aceasta va fi instalată; munca cea mai grea ii revine echipei care se ocupă de montaj întrucât este nevoită să lucreze cu utilaje aferente (macarale, aparate de sudură și alte aparate).

În funcție de scopul destinat structurii (hală metalică) se stabileșteun tip de acoperiș și de pereți, dacă vor fi montate aparate de iluminat, guri de aerisire etc. Astfel că, realizatorii proiectului trebuie să țină cont de scopul final al structurii, dacă aceasta va fi destinată unui spațiu de lucru permanent pentru o firmă cu activitate industrială îndelungată. Atunci trebuie să se țină cont de necesitatea unuia ambient placut prin aerisirea interiorului structurii dar și de confort termic în funcție de sezon.

Dacă structura este destinată unui show room atunci este nevoie de un plus de imaginație care să confere vizitatorului impresia unui tot unitar cu produsul expus (sau sa fie în contrast cu acesta pentru a scoate în evidență anumite aspecte sau calități) într-un cadru excelent ales: în acest sens, se va alege un design inovator, apropiat de produsul prezentat, amplasarea luminilor (pentru a crea o anumita percepție asupra locului) dar și alegerea unor culori potrivit. De acest aspect se pot ocupa prin colaborare și schimb de idei managerul proiectului, arhitectul alături de un designer de interior.

Halele metalice servesc în diferite scopuri: pe termen lung, le putem întâlni în zonele de centură ale marilor centre urbane sau în apropierea autostrăzilor, drumurilor naționale sau aeroporturilor sub forma unor hangare, depozite, show room-uri sau spațiu de producție în masa a unor produse. Pe termen scurt, datorită flexibilității construcțiilor ele pot fi show room-uri mobile sau pot deveni locuri de divertisment prin găzduirea unor concursuri, concerte, ședințe foto, platouri de filmare, expoziții nonconformiste sau săli de sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu