Blog de promovări online

marți, august 05, 2014

Festivalul Drumetii Montane un real succes

Festivalul Drumetii Montane
Festivalul „Drumetii Montane” a constituit etapa a III-a in cadrul Campionatul National „Stafeta Muntilor”, fiind organizat de catre Asociatia „Drumetii Montane” & „Jnepenii”.  Anul acesta s-a desfasurat, in perioada 1-3 august, la Complexul Turistic „Cheile Butii” din Muntii Retezat, adunand la start peste 350 de oameni care au putut concura la diverse activitati cu specific montan.

Toti cei care au dorit sa participe la Festival au ales o categorie in functie de varsta, gen si experienta, iar distributia echipelor s-a facut astfel: categoria feminin au fost „Domnitele suave” cu 9 echipe inscrise, categoria „Open” cu 31 echipe si „Family” cu 27 echipe, fiind „Haiducii”, „Veteranii” cu 6 echipe si „Elite” cu 10 echipe, fiind „Zmeii Inaripati”, iar categoriile „Copii” cu 8 echipe si „Juniori” cu 7 echipe, fiind „Dinozaurii Pitici”. Toate echipajele au fost coordonate de catre organizatorii, care au fost numiti „flacaii viteji” ai acestui Festival.

In cadrul povestii de basm, creata de catre toti cei prezenti, s-au desfasurat probe de orientare, escalada, cunostinte turistice, raid montan si proba culturala.

Ziua de vineri, 1 august, intre orele 12:00 si 23:00, a fost rezervata asteptarii participantilor,  terminandu-se cu o sedinta tehnica unde „flacaii viteji” le-au explicat celor sositi care va fi programul zilei de sambata.

Startul in probe a fost sambata, 2 august, cu un numar de 98 de echipe inscrise, iar cei care au intarziat nu au mai putut participa la activitati, transformandu-se in sustinatori pentru celelalte echipaje.

Competitia propriu-zisa a debutat la ora 6:44am, cand fiecare echipa compusa din trei persoane a intrat in proba de cunostinte turistice, avand de raspuns la 20 de intrebari grila din cele 240 publicate pe site-ul festivalului. A urmat proba de escalada, la care concurentii au avut la dispozitie 5 minute pentru a realiza trei noduri folosite in escalada.
Echipele care au trecut cu succes prin probele de cunostinte turistice si escalada au intrat la proba de raid montan, avand de strabatut un traseu montan intr-un timp stabilit de catre organizatori.

Categoriile „Family” si „Copii” au avut de strabatut un traseu de 12 km tematic, realizat de catre organizatori, in maxim 240 de minute, plus o ora pauza, cu intoarcere in tabara, dupa care au sustinut proba de orientare realizata pe harta.

Categoriile „Juniori”, „Veterani”, „Feminin” si „Open” au avut la dispozitie 480 minute si o ora pauza, iar cei mai experimentati dintre toti, categoria „Elite”, au avut la dispozitie 390 minute si o ora pauza. Pentru toate aceste categorii, traseul a fost: Cheile Butii - Cabana Buta - Plaiul Mic – Varful Albele – Varful Piatra Iorgovanului – Campusel, pe o lungime de 22km, iar echipele care nu s-au incadrat in acest timp au primit penalizari in puncte.

Echipele ajunse la Campusel au intrat in proba de orientare pe harta, dupa care au primit un bonus din partea organizatorilor, fiind transportati in tabara cu autocarul.

Fiecare proba s-a desfasurat conform regulamentului Campionatului National „Stafeta Muntilor”, echipele primind puncte in urma performantei realizate, care s-au constituit in clasamentul final al fiecarei categorii, precum si al festivalului.

La concursul de fotografie de sambata seara au participat foarte multi concurenţi, deoarece peisajul de pe traseul de raid montan le-a oferit posibilitatea de a realiza fotografii spectaculoase, iar organizatorilor le-a fost destul de greu sa desemneze un castigator.

Seara culturala de sambata a fost o adevarata provocare pentru participanti. S-au realizat si pus in scena piese de teatru, s-au recitat poezii si s-au cantat la chitara diferite cantece de munte in fata tuturor participantilor.

Duminica, 3 august, s-a desfasurat festivitatea de premiere pe baza clasamentelor, astfel incat fiecare echipa participanta a plecat invingatoare.

In anul 2014 am reusit sa ajungem cu participanţii in cadrul Festivalul „Drumeţii Montane” la altitudinea de 2014 m, pe varful Piatra Iorgovanului. Acesta a fost cucerit in 3 ore si 50 minute de catre echipa „Dacii Liberi” inscrisa la categoria „Zmeilor Inaripati” („Elite”).

Multumim Jandarmeriei Montane Campul lui Neag, Salvamont Uricani si Politiei orasului Uricani pentru sprijinul acordat in timpul festivalului.

Proiectul Festivalul „Drumetii Montane” a fost un real succes anul acesta, oferindu-se premii in valoare totala de 13000 euro de catre sustinatorii:  Ch-Center Hosting, Dwyn.ro , Lew.ro, Doppelherz, VitalisGroup.ro, AuroMedia, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, MobilaDalin, Touch Antibacterial, Belkin International Inc, Craimont, MobilaDalin, IBU Publishing, Piticlic, O & R Bacau, Mozartinno, ListaFirme.ro, Elmo-Print, MagazinulArtistilor.ro, A-Z Cursuri, Hotel Pestera, CEDES Cercetare Dezvoltare, Imperiror –FRA 12, Xventure - Freinademetz Off-Road Romania, Cofetaria Alice.

Multumim partenerilor: Bradut Associated, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Music Channel Romania, Complexul Turistic Cheile Butii, Parcul National Retezat, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Ocolul Silvic Lupeni.

Festivalul „Drumetii Montane” este un proiect realizat de catre Asociatia „Drumetii Montane” si „Jnepenii”, la care nu se percep taxe de participare, activitatile fiind gratuite, iar cei implicati sunt 100% voluntari, proiectul avand ca scop principal promovarea si popularizarea turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber, imbunataţirea cunostinţelor despre biodiversitate printr-o forma ludica - parcurgerea unor trasee turistice / poteci interpretative, implicarea in activitaţi de mediu-protective si dezvoltarea spiritului competiţional prin organizarea unor probe sportive, specifice sporturilor montane: orientare, escalada si raid montan.

Sursa: Canavoiu Alexandru, Asociatia Drumetii Montane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu