Blog de promovări online

miercuri, august 06, 2014

Pensionarii Bosch contribuie la evolutia companiei cu 50.000 de zile de lucru in fiecare an

Pensionarii Bosch
La Bosch, cererea pentru pensionarii companiei este în creștere în întreaga lume. În 2013, experții seniori au lucrat aproximativ 50.000 de zile, de aproximativ două ori mai mult decât în urmă cu cinci ani. Specialiștii Bosch care includ tehnicieni, ingineri, contabili de gestiune, experți în logistică au fost la mare căutare. Acum 15 ani, grupul Bosch a înființat Bosch Management Support GmbH (BMS), o filială care oferă servicii ale foștilor angajați pentru munca în cadrul anumitor proiecte, precum și sarcini de consultanță de durată limitată. Scopul a fost de a păstra deceniile de expertiză Bosch, în același timp transferând informațiile către asociații mai tineri. Furnizorul global de tehnologie și servicii numără în prezent 1.600 de pensionari în grupul său de experți. De-a lungul carierei lor în cadrul Bosch, aceștia au dobândit, în total, echivalentul a peste 40.000 de ani de know-how. În 1999, conceptul de expert senior a fost singurul de acest gen din Germania, iar de atunci a servit drept model pentru multe alte companii și organizații.

Echipe mixte de vârstă: rezultate mai bune 

"Ceea ce s-a lansat în 1999 cu 30 de asociații a devenit pentru Bosch o poveste de succes la nivel mondial", a declarat Christoph Kübel, membru al consiliului de administrație Bosch și director de relații industriale al Robert Bosch GmbH, cu ocazia aniversării a 15 ani de la înființarea filialei. "Experții noștri seniori aduc contribuții importante. Datorită deceniilor lor de expertiză, aceștia pot ajuta la găsirea de soluții, de idei noi și sporesc puterea noastră inovatoare. Mai mult decât atât, echipele mixte de vârstă fac învățarea inter-generații mai ușoară", a continuat Kübel.

Experții seniori oferă servicii profesionale de consultanță 
Experții seniori sunt chemați în cazurile în care este necesară consilierea profesională pe termen scurt. De exemplu, poate fi nevoie de ajutor pentru a deschide o nouă linie de producție în altă țară sau pentru desfășurarea de activități de asigurare a calității la o fabrică. "Faptul că experiența mea de viață și expertiza profesională sunt prețuite reprezintă o mare sursă de motivație", spune Siegmund Kaiser, un expert senior în domeniul hidraulic în vârstă de 67 de ani. "Mi se pare interesant să rezolv provocările tehnice și sunt mulțumit că sunt la curent cu evoluțiile tehnice", a continuat acesta. Experții Bosch lucrează la proiecte de durată limitată și primesc un onorariu care se bazează pe salariile lor din trecut. Ei lucrează într-o serie diversă de domenii, inclusiv dezvoltare, producție, achiziții, finanțe, marketing și vânzări.

Excelente abilități de rezolvare a problemelor, înaltă satisfacție a clientului 
În 2013, experții seniori au lucrat la 1.027 de proiecte de consultanță în întreaga lume, ceea ce înseamnă un total de 49.556 de zile lucrătoare. Creșterea cererii pentru experții seniori se datorează capacității lor de a găsi soluții. Aceștia pot aborda rapid provocările. "Pot aplica expertiza mea în mod direct și colegii mă acceptă ca pe un coleg și un egal", spune Ursula Glatz, în vârstă de 65 de ani, care a lucrat recent ca expert senior de management al calității. "Dacă nu mă interesează conținutul unui proiect, pot să refuz o cerere. La urma urmelor, vreau să am rezultate convingătoare. Nu caut o modalitate de a-mi umple timpul liber", a continuat ea.

Experții seniori care lucrează în întreaga lume
Conceptul de expert senior reflectă strategia globală axată pe diversitate a grupului Bosch. "Echipele formate din persoane de vârste mixte sunt de multe ori mai bine pregătite pentru a răspunde nevoilor clienților", afirmă dr. Georg Hanen, director în cadrul Bosch Management Support GmbH. "Mulți experți seniori au peste 40 de ani de experiență în Bosch. Din acest motiv, cererea pentru serviciile lor este în creștere și în alte țări. Pe lângă birourile sale din Germania, Bosch Management Support este prezent în Denham - Marea Britanie; Broadview - SUA; Saitama - Japonia și Campinas - Brazilia. BMS a deschis recent un birou și în Bangalore. Hanen prezice că modelul expert senior va avea un viitor de succes. "Astăzi, fiecare al doilea expert senior este dorit pentru un proiect de follow-up, iar numărul continuă să crească." 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu