Blog de promovări online

miercuri, octombrie 01, 2014

Porti de acces

Somfy porti de acces
Se stie deja ca orice curte, care imprejmuieste o locuinta personala, o institutie a statului, un sediu de firma sau chiar o hala industriala, are nevoie pe langa multe altele si de o poarta de acces. Si nu de o poarta oarecare ci de una foarte bine gandita, adaptata cat mai bine obiectivului respectiv. Ce nu se stie inca este ca poarta este unul din cele mai importante elemente pentru cumparatorii unei locuinte, daca vreti, un ambalaj pentru un produs, pentru ca, de ce sa nu o recunoastem, un produs fara un ambalaj frumos, comod si sigur ne cam respinge in zilele noastre.

Dar sa revenim la portile de acces si sa precizam faptul ca acestea se pot clasifica in functie de mai multe criterii, printre care putem aminti de forma, dimensiune, culoare, dar si de automatizare, lucru la care multi dintre noi nu ne mai gandim, dupa acest criteriu din urma putand imparti portile in:
  • porti manuale;
  • porti automate.
Portile manuale au avantajul ca sunt in general mai ieftine dar si dezavantajele ca sunt mai incomode, presupunand coborari din masina, deschideri de porti, parcari de masini in curte si abia apoi inchiderea acestora, prezinta nesiguranta, inchizandu-se de multe ori gresit sau incomplet si prezinta risc mai mare de accidente, acestea nefiind dotate cu senzori de detectie a obstacolelor.

De partea cealalta, portile automate au avantajele ca sunt mult mai comode si mai sigure, fiind dotate cu un motor si controlate simplu printr-o telecomanda obisnuita si un mic dezavantaj prin faptul ca de cele mai multe ori sunt putin mai scumpe. Dar chiar si in aceste conditii, de ce sa nu o recunoastem, siguranta si confortul par a atarna mai mult in balanta decat pretul.

Se tot vorbeste in ultimul timp pe toate canalele media, in mai toate domeniile de activitate, despre inlocuirea sistemelor manuale cu sisteme automatizate. Acelasi lucru se intampla si in domeniul portilor, acolo unde automatizarea confera mai multa siguranta, cheltuieli mai mici de exploatare si chiar un impact pozitiv asupra sanatatii noastre, lucru care nu este deloc de neglijat.

Adevarul e ca este mult mai usor sa pleci la serviciu cu gandul ca poarta de acces al locuintei proprii s-a inchis bine si nu mai poate patrunde nimeni in curtea ta si este mult mai usor sa folosesti o telecomanda si un panou de control,  ce folosesc baterii ce pot tine pana la 5 ani (cel putin in cazul echipamentelor Somfy) si care te mai si avertizeaza atunci cand acestea se apropie de descarcare. Si acestea nu sunt singurele avantaje ale utilizarii portilor automatizate.

In concluzie, un sistem automatizat inseamna nu numai inovatie, ci si foarte mult confort, siguranta, cheltuieli reduse si mai ales sanatate, de care avem atata nevoie in zilele noastre, motive care sunt arhisuficiente pentru a ne orienta spre porti de acces automatizate si spre automatizare in general, adica spre viitor."

Sursa: Blogul Somfy Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu