Blog de promovări online

vineri, mai 15, 2015

Ziua Internationala a Familiei. 7 lucruri pe care nu le stiai despre familiile din Romania

Ziua Internationala a Familiei
Bărbații din România se implică tot mai mult în viața familei. Anul trecut, aproape 30.000 de tătici români au ales să stea acasă cu bebelușii. Totuși, cifrele oficiale sugerează faptul că numărul părinților care își întrerup concediul pentru care au optat inițial pentru a câștiga mai mulți bani este în creștere.

Pe data de 15 mai, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Internațională a Familiei. Tema din acest an este „Responsabilitatea bărbaților? Egalitatea de gen și drepturile copilului în familiile contemporane”.

CentruldeParenting.ro, o comunitate dedicată informării și îndrumării părinților în educația sănătoasă și de calitate a copiilor, vă prezintă șapte lucruri impresionante despre familiile din România bazate pe cifrele oficiale din statisticile Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFSPV).

1. Aproape 34.000 de părinți au decis, anul trecut, să revină din concediul de creștere a copilului înainte să de încheierea perioadei de concediu pentru care optaseră inițial, de 11 luni sau de un an și 11 luni. Astfel, în 2014, un număr mediu lunar de 33.659 de beneficiari au primit stimulentul de inserție pentru creșterea copilului, după ce au început să primească venituri impozabile.

2. Tot mai mulți părinți se văd puși în situația de a căuta să obțină venituri mai mari decât sumele primite de la stat pentru creșterea copiilor. Numărul părinților care au primit, în 2014, stimulent de inserție pentru creșterea copilului este în creștere cu 9,4% față de 2013.

3. În circa 29.500 de familii din România, persoana care stă în concediul de creștere a copilului este tatăl. Ponderea bărbaților în numărul total de beneficiari de indemnizație sau stimulent de inserție este de peste o cincime (21,1%). Din totalul de 29.427 bărbați beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului sau stimulent, majoritatea (16.271 persoane) locuiesc în mediul rural, restul (13.156 persoane) având domiciliul în zonele urbane.

4. Alocația de stat pentru copii s-a acordat, în medie, pentru un număr de 3.727.859 copii, în fiecare lună a anului trecut. Dintre aceștia, circa 333.200 copii aveau o vârstă mai mică de doi ani, fără handicap, repezentând 8,9% din total.

5. Anul trecut, 9.493 persoane au optat pentru concediu și indemnizație pentru creșterea copilului până la vârsta de un an, reprezentând 6,8% din totalul beneficiarilor de indemnizație de la stat.

6. Indemnizația minimă de creștere a copilului, în valoare de 600 lei lunar, a reprezentat venitul lunar pentru mai mult de jumătate (51%) dintre persoanele aflate în concediul de creștere a copilului, în 2014, mai exact pentru 70.966 persoane.

7. Doar 466 persoane au primit indemnizația acordată celuilalt părinte, care poate fi primită într-o singură lună din perioada totală a concediului pentru creșterea copilului.

Nu rata cele mai bune articole de parenting modern pe CentruldeParenting.ro

Despre Centrul de Parenting
CENTRULDEPARENTING.RO ofera parintilor moderni articole cu adevarat utile si importante, care ii vor ajuta in cresterea, educatia si dezvoltarea copilului.

Aflam, testam si recomandam cele mai bune sfaturi care sa te ajute sa creezi si sa mentini armonia in familie.

Incercam si inventam pentru proiecte DIY si apoi iti aratam cum sa le faci.

Citim carti pentru parinti, testam jucarii pentru copii si apoi iti spunem ce merita sa cumperi.

Sursa: Zidarescu Ana - Co-fondator Centrul de Parenting

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu