Blog de promovări online

miercuri, august 26, 2015

Ajuta o familie saraca de orfani din Craiova sa aiba o locuinta

Caz umanitar
Cand il privesti pe Mircea vezi pe fata lui tristete. Cu greu poti sa ii smulgi un zambet pe buze. Abandonat de mic la casa de copii, acesta nu a cunoscut niciodata ce inseamna dragostea de mama sau de tata, a indurat batai si abuzuri. Singura persoana mai apropiata i-a ramas sora lui. Insa aceasta a murit calcata de tren, la doar 15 ani ani, in timp ce fugea de un grup de persoane care doreau sa o violeze.

Cand il privesti pe Mircea vezi pe fata lui tristete. Cu greu poti sa ii smulgi un zambet pe buze. Abandonat de mic la casa de copii, acesta nu a cunoscut niciodata ce inseamna dragostea de mama sau de tata, a indurat batai si abuzuri.

Singura persoana mai apropiata i-a ramas sora lui. Insa aceasta a murit calcata de tren, la doar 15 ani ani, in timp ce fugea de un grup de persoane care doreau sa o violeze. La casa de copii a cunoscut-o pe Gabriela cu care s-a casatorit. Ajuns adult, si-a gasit un loc de munca in croitorie, ceea ce i-a permis sa locuiasca cu chirie in Craiova.

In 2003 si-a pierdut locul de munca si a ramas pe drumuri. Neavand unde sa locuisca, in final a gasit o baraca abandonata la marginea Craiovei cu patru pereti de beton, fara acoperis. Impreuna cu sotia lui, a acoperit baraca cu cartoane, nailon si pietre pentru ca acoperisul lor improvizat sa nu fie luat de vant. 

Mai mult decat atat, si-au mai ridicat o mica camera improvizata langa baraca de beton. Momentan, atat Mircea cat si sotia lui nu au loc de munca stabil. Isi castiga existenta lucrand cu ziua atat el cat si sotia lui atunci cand gasesc.

Din cauza conditiilor de locuit, Mircea s-a imbolnavit de plamani si a fost pensionat. In 2011 insa, odata cu taierea masiva a pensiilor, si pensia lui a fost taiata. Baraca este extrem de friguroasa din cauza peretilor de beton, a lipsei unui acoperis adevarat si a faptului ca pe jos este nisip.

 Cazul si povestea lui de viata ne-a impresionat profund. L-am intrebat de cateva ori: ,,care este nevoia ta cea mai urgenta”, iar raspunsul lui a fost acelasi: ,, imi doresc de la Dumnezeu sanatate!”.

Am insistat sa ne spuna nevoile lui, ca dorim sa il ajutam dar trebuie sa stim de ce are nevoie. In cele cateva ocazii cand a fost vizitat de noi, nu ne-a cerut nimic.  In cele din urma, cu lacrimi in ochi ne-a marturist ca visul lui este sa aiba o locuinta decenta, in care sa nu mai simta frigul, igrasia si sa nu ii mai ia vantul acoperisul.

In aceasta baraca Mircea locuieste de aproape 15 ani si o considera casa lui, desi, de cateva ori pe an vantul ii ia acoperisul cu totul.

Povestea de viata si cazul lui Mircea ne-a impresionat profund, si dorim sa il ajutam sa aiba o locuinta. Ne dorim sa ii ridicam o camera si o bucatarie in locul baracii, din preti prefabricati si izolati termic, ceea ce va fi mai ieftin, mai rapid, mai sigur si mai calduros. De asemenea, vom turna o fundatie, o sapta de beton si ii vom cumpara o soba pentru caldura si gatit.

Pentru toate acestea vom avea nevoie de 9 000 lei 2.250 de euro.

Facem un apel la toti cei doriti si puteti sa il sustineti pe Mircea sa poata avea o locuinta. Puteti dona atat fonduri pentru cumpararea materialelor de constructii sau puteti dona direct materiale de constructii.

Va invitam si va rugam sa ne unim eforturile pentru a face bucuria acestei familii greu incercata de a avea o locuinta decenta. Multi dintre noi ne putem bucura de o locuinta, de caldura fiind in siguranta in fata frigului si vantului. Haideti ca fiecare din surplusul nostru sau din putinul nostru sa contribuim pentru a face si pe altii fericiti, mai ales cand este vorba de orfani crescut pe la casele de copii.

Cum puteti sa ajutati aceasta familie de orfani sa aiba o locuinta?
– Puteti dona direct materiale de constructii, mai ales daca sunteti din zona Craiovei: ciment, var, balastru, pereti prefabricati termoizolanti, etc.
– Puteti dona fonduri pentru aceasta constructie, suma de care este nevoie se ridica la 9.000 lei sau 2.250 euro.

Pentru donatii va rugam sa folositi modalitatile de mai jos:
1. Doneaza online cu cardul, aici: www.sperantapentruromania.ro/doneaza/
2. Doneaza prin PayPal, aici: www.sperantapentruromania.ro/doneaza/
3. Doneaza prin transfer bancar in conturile de mai jos ale asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania”, deschise la Raiffeisen Bank si BCR:

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU

Cont in RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
Cont in EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
Code Swift: RZBRROBU

Cu respect
Echipa Speranta pentru Romania
www.sperantapentruromania.ro

Despre Misiunea Speranta pentru Romania
Asociatia Speranta pentru Romania este dedicata activitatilor umanitare, venind in sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: batranii strazii, copii strazii, copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie.

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu