Blog de promovări online

luni, septembrie 21, 2015

Bosch deschide un centru IT de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca

Bosch
Bosch inaugurează oficial un nou centru de IT în ”The Office” pe Bulevardul 21 decembrie 1989 la mijlocul lunii aprilie. În noua locație, prin proiectele de cercetare și dezvoltare care urmează a fi inițiate, compania face un pas înainte în a răspunde tendințelor tot mai accentuate către mobilitate și conectivitate. Tinerii ingineri dezvoltă tehnologii de ultimă oră în domeniul conducerii autonome și a celei de a patra revoluții industriale, cât și în domeniul energiei regenerabile.

Bosch a intensificat activitățile locale de cercetare și dezvoltare în Cluj și a deschis oficial ieri un nou centru IT. Printre invitați s-au numarat reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca și ai Universtității Babeș-Bolyai. În noul birou, localizat pe Bulevardul 21 decembrie 1989, Bosch planifică, pentru următorii ani, crearea mai multor locuri de muncă interesante pentru tinerii specialiști in domeniul IT.

Prin intermediul noului centru IT, Bosch a finalizat încă unul din obiectivele sale, în cadrul activităților de cercetare și dezvoltare în Cluj-Napoca. Compania sporește rolul activităților locale în cadrul propriei rețele europene de cercetare și dezvoltare. Pentru a răspunde provocărilor legate de creșterea mobilității și conectivității lucrurilor și serviciilor (IoT), dezvoltatorii de software intră acum în domeniul sistemelor de servodirecție electrică, o piatră de temelie pentru conducerea autonomă. De asemenea, tehnologiile și soluțiile algoritmice dezvoltate de echipa de cercetare și dezvoltare în conducere asistată în domeniul procesării de imagini stereo video vor fi în viitor elemente cheie pe baza cărora se va realiza „inteligența” sistemelor de conducere autonomă. 

În ceea ce privește soluțiile tehnologice pentru managementul clădirilor inteligente, tânăra echipă își extinde activitățile de la dezvoltarea de software pentru sisteme integrate la interconectarea dispozitivelor și analiza datelor pentru invertoare fotovoltaice, necesare pentru generarea energiei verzi de la panourile solare fotovoltaice.

Împreună cu noua unitate de producție pentru tehnologie auto din Jucu – cea mai modernă locație de producție de unități de control electronice Bosch din întreaga lume – centrul IT va face următorii pași înspre a patra revoluție industrială: un pas către conectivitatea utilajelor de producție și consolidarea informațiilor de producție, și derivarea de noi oportunități pentru îmbunătățirea calității produselor și managementul ciclului de viață al produselor bazat pe achiziția și prelucrarea unor volume mari de date.

Pentru a putea face față acestor provocări , Bosch se bazează pe educația, motivația și puterea de inovație a inginerilor români. ”Am avut experiențe foarte bune în România până acum și oferim un conținut incitant și oportunități de carieră fantastice pentru cele mai strălucite minți din țară”, spune cu entuziasm Roman Sellin, directorul centrului de R & D din Cluj-Napoca. 

Locația din centrul orașului, situata la mică distanță de universitățile locale, facilitează schimbul intens dintre industrie și mediul academic. Bosch oferă oportunități de practică pentru studenți și suport pentru proiectele de diplomă de licență și doctorat în domeniile sale de activitate. Clădirea modernă și spațioasă oferă condiții de lucru care inspiră și de asemenea conexiune directă la infrastructura orașului.

Activitățile de cercetare și dezvoltare ale companiei Bosch în România au fost lansate în Jucu în Noiembrie 2013, împărțind locația cu noua unitate de producție pentru tehnologie auto. 

Grupul Bosch în România
Grupul Bosch este prezent în România de 20 de ani şi are peste 2.400 de angajaţi în cele patru entităţi prezente în țară. 

Pe lângă noul centru de cercetare și dezvoltare şi unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deţine în Blaj două unități de producție pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara. La Bucureşti îşi are sediul o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Pe lângă acestea, firma BSH Hausgeräte GmbH este reprezentată în capitală printr-o societate de distribuţie de aparate electrocasnice. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu