Blog de promovări online

joi, iunie 14, 2012

Dremel lanseaza „Clubul de bricolaj Dremel” in scoli inspirand astfel elevii sa adopte conceptul de DIY

Bricolaj Dremel
Dremel, unul dintre brandurile companiei Bosch, a lansat astăzi, 14 iunie 2012, un îndemn tuturor elevilor – „participă la Clubul de Bricolaj Dremel din şcoala ta!”. Astfel, cu ocazia workshop-ului Dremel, organizat în acest an în locaţia Energiea din Bucureşti, divizia de scule electrice Bosch a anunţat oficial lansarea „Clubului de Bricolaj Dremel”, un proiect menit să promoveze conceptul de DIY (do-it-yourself) în rândul copiilor din grădiniţele, şcolile şi liceele care au în dotare sau folosesc uneltele Dremel.

Clubul dă posibilitatea tuturor şcolilor doritoare să se implice într-un proiect anual, care va dezvolta spiritul competitiv, imaginaţia, creativitatea şi originalitatea participanţilor. Clubul este format din şcolile, grădiniţele şi liceele din învăţământul de stat şi privat, care au în dotare unelte Dremel şi organizează ateliere Dremel.

Ideea fondării clubului a venit atunci când şcolile au arătat un interes sporit pentru atelierele creative pe care Dremel a început să le organizeze în cadrul instituţiilor de învăţământ încă din anul 2010. Iniţial au fost organizate traininguri pentru profesori, apoi workshop-uri demonstrative în şcolile ale căror profesori au fost receptivi la o astfel de activitate. Astăzi există un număr de 10 şcoli care organizează lunar ateliere creative Dremel.

„Bosch are o vastă experienţă în ceea ce priveşte sculele electrice, firma noastră fiind cel mai mare producător de scule electrice din lume. De-a lungul anilor, ne-am folosit această experienţă ca să creăm unelte inovatoare şi performante, dar în acelaşi timp uşor de folosit chiar şi de către cei mici. Prin acest club ne dorim să împărtăşim din experienţa noastră şi să introducem atelierele Dremel în cât mai multe şcoli din ţară. Suntem bucuroşi de receptivitatea părinţilor şi profesorilor şi suntem siguri că elevii vor avea de câştigat pe termen lung în urma acestor seminarii de creaţie. Le mulţumim şcolilor deja partenere şi invităm cât mai multe instituţii de învăţământ să se alăture demersului nostru”, au declarat reprezentanţii Bosch.

Şcolile doritoare să devină membre ale „Clubului de Bricolaj Dremel” urmează să organizeze 12 ateliere creative Dremel pe an, ţinând cont de un calendar prestabilit de activităţi şi de caracteristicile materialelor folosite: lemn/placaj, sticlă/ceramică sau polistiren/organza.

Fiecare şcoală implicată în proiect va trebui să trimită lunar poze cu activitatea realizată, respectând tipul de material propus. Şcolile pot veni cu o idee proprie, se pot inspira din temele propuse în „Cartea de Inspiraţie Dremel’’ sau de pe pagina de internet a Dremel Europe (www.dremeleurope.com/ro).

Mai mult, şcolile au şansa de a participa la olimpiade între şcoli şi la concursuri de popularitate, unde pe baza pozelor trimise în perioada aprilie - iunie, fiecare tip de învăţământ (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) înscris în „Clubul de bricolaj Dremel” va primi premii de creativitate, iar celei mai bune unităţi de învăţământ îi va fi acordat Trofeul Dremel.

În funcţie de recomandările profesorilor coordonatori, elevii care se vor face remarcaţi prin originalitate, creativitate şi entuziasm vor fi invitaţi la sediul Bosch pentru a participa la un “Concurs Surpriză”. Premiile vor consta în unelte Dremel, dar şi în alte cadouri.

În calitate de membră a Clubului, şcoala va deveni un partener de încredere al Robert Bosch România, având acces la mai multe proiecte educaţionale susţinute de brandul Dremel, dar şi posibilitatea achiziţionării uneltelor şi accesoriilor Dremel la preţuri preferenţiale.

Specialiştii Bosch vin şi de această dată în întâmpinarea celor care îşi doresc să construiască o lume mai frumoasă în jurul lor, oferind soluţii creative şi eficiente de bricolaj. De-a lungul anilor, compania Bosch a devenit celebră pentru organizarea de ateliere de bricolaj în cele mai neconvenţionale locuri, de la magazinele de bricolaj ale partenerilor la discoteci, şcoli, mall-uri, parcuri, ceainării sau chiar piaţa Obor. În cadrul primului atelier din acest an, specialiştii Dremel au vrut să demonstreze încă o dată faptul că este foarte uşor de lucrat cu uneltele Dremel, nefiind nevoie de un spaţiu de lucru special.

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu