Blog de promovări online

miercuri, aprilie 10, 2013

Fotbalul de masa - Sectorball devine boardgame

Sectorball
Sectorball este un joc popular de fotbal de masă, practicat încă din anii 1900. Timpul a făcut ca un simplu joc cu nasturi de palton pe o masă de bucătărie să se transforme într-un sport, numit Sectoball, jucat în mediu profesionist în mai multe ţări. Acest sport va evolua acum într-un joc de masă pentru copii şi adulţi, care vor îmbina copilăria cu pasiunea, direct în casele lor. Jocul va aparea în luna septembrie 2013 şi va fi disponibilă în întreaga Europă.

Sectorball este un joc popular de fotbal de masă, practicat încă din anii 1900. Timpul a făcut ca un simplu joc cu nasturi de palton pe o masă de bucătărie să se transforme într-un sport, numit Sectoball, jucat în mediu profesionist în mai multe ţări. Acest sport va evolua acum într-un joc de masă pentru copii şi adulţi, care vor îmbina copilăria cu pasiunea, direct în casele lor. Jocul va aparea în luna septembrie 2013 şi va fi disponibilă în întreaga Europă.

"Acest joc se joacă la nivel profesionist încă din anii 60, cu precădere în Ungaria, România, Spania, Brazilia. Problema cea mare este lipsa de interes a jucătorilor noi, a tineretului. Analizînd situaţia, ne-am dat seama că de fapt nu trebuie să aşteptăm ca tineretul să vină la cluburi şi să ne ceară să joace Sectorball ci noi trebuie să venim în casele lor şi să le arătăm că există şi un astfel de joc." - declara Horvath Imre, presedintele Federaţiei Internaţionale de Sectorball.

Jocul se derulează ca orice joc de fotbal, cu două echipe, în două reprize, fiind foarte asemănător cu fotbalul real. Sunt şi cîteva reguli speciale care fac jocul mai atractiv şi mai greu de jucat.

Jocul este foarte intersant în primul rînd pentru copii. Dezvoltă mai multe aptitudini, de gîndire, de calcul şi nu în ultimul rînd oferă distracţie în afara calculatorului, atît de importantă pentru tineretul de azi. Copii trebuiesc ajutaţi să descopere distracţia şi fără calculator, iar boardgame-urile, jocurile de masă, sunt garanţia senzaţiilor reale, altele decît jocurile pe consolă.

"Sectorball este în momentul de faţă în faza de obţinere de capital pe Indiegogo.com (http://www.indiegogo.com/projects/sectorball-12touches-table-soccer/x/2441229), costurile de producţie fiind ridicate. Sperăm ca în ultimele zile cît mai avem din derularea proiectului, oamenii să îşi dea seama că ajutînd acest proiect pot face ca pe viitor copii lor să lase la o parte măcar un timp calculatorul şi să se îndrepte către socializare şi de ce nu, în viitor să devină jucători profesionişti. Pentru România am creat şi o pagină specială de susţinere prin SMS + www.boardgamesoccer.com/sms/, unde pe lîngă ajutor beneficiaţi si de alte facilităţi.", spune Valics Lehel, iniţiatorul proiectului.

Sursa: www.lelegames.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu