Blog de promovări online

vineri, noiembrie 22, 2013

Centrul de cercetare si dezvoltare Bosch de la Cluj isi incepe activitatea

Centrul de cercetare si dezvoltare Bosch de la Cluj
În luna noiembrie, Bosch a deschis oficial noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj. Înainte de deschiderea centrului, inginerii angajaţi au fost trimişi la diferite unităţi de cercetare Bosch din Germania și Ungaria, unde au fost şcolarizaţi și au fost implicaţi în primele lor proiecte de lucru. Noul centru de cercetare și dezvoltare Bosch este primul deschis de concernul german în România. În paralel, Bosch a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la noua unitate de producţie din Cluj, a cărei deschidere oficială va avea loc anul viitor. Până la sfârşitul lunii noiembrie, Bosch a angajat aproape toate cele 325 de persoane de care avea nevoie anul acesta pentru activităţile de cercetare şi producţie. Concernul german va continua procesul de angajare pentru cercetare şi producţie şi în anul 2014.

La nivel global, cercetarea şi dezvoltarea joacă un rol foarte important pentru grupul Bosch, lucru dovedit de cei peste 42.000 de cercetători Bosch care sunt organizaţi într-o reţea internaţională de cercetare şi dezvoltare. Mai mult, anul trecut, Bosch a înregistrat 1.775 de patente la nivel global (câte 7 patente, în fiecare zi lucrătoare), compania plasându-se în topul primelor cinci companii inovatoare la nivel mondial. Investițiile în cercetare și dezvoltare ajung anual la aproximativ 9% din vânzările totale ale grupului german.

Aspirația majoră a grupului Bosch, realizabilă în cadrul echipelor internaționale de cercetare şi dezvoltare, este aceea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții. Pentru atingerea acestui obiectiv, Bosch şi-a ales cu grijă portofoliul de cercetare din România, astfel încât să atingă zonele de dezvoltare cruciale în noul său centru de cercetare.

Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi, inginerii români vor contribui la realizarea viziunii Bosch de conducere automată şi fără accidente. Această viziune presupune, de asemenea, activități în domeniul sistemelor de asistenţă la parcare, de frânare automată și de manevrare a autovehiculelor.


Mai mult decât atât, Bosch lucrează la soluții durabile pentru producerea și utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. În acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementează soluţii embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind în premieră mondială o combinaţie a tehnologiei RFID, a comunicaţiei Ethernet și a senzorilor de mişcare non-contact pentru controlul dispozitivelor.


Pentru asigurarea calităţii Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescută, sunt testate în noul laborator prin probe de anduranță ale prototipurilor, în condiții de îmbătrânire accelerată şi prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. În viitor, domeniile de activitate vor fi extinse.

Despre investiţia Bosch de la Cluj
Bosch a investit iniţial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 de m2. Până la sfârşitul anului 2013, 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. Peste 300 dintre aceştia au fost deja angajaţi şi au terminat sau îşi desfăşoară în prezent stagii de pregătire în centrele R&D şi în fabricile Bosch din Europa. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Despre Bosch în România
Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara. În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în capitală şi prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. Începând cu anul 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. În 2013, o nouă unitate de producţie şi dezvoltare destinată industriei auto şi-a început activitatea la Cluj.

La începutul anului 2013, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 1.400 de persoane. Extinderea activităţilor locale de producţie şi dezvoltare va contribui la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajaţi. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu