Blog de promovări online

vineri, august 29, 2014

Pas cu pas: O casuta pentru pasari de care sa te indragostesti

O casuta pentru pasari de care sa te indragostesti
Căsuţele neobişnuite pentru păsări sunt ultima tendinţă în materie de amenajare a grădinilor, asigurând în acelaşi timp un loc de relaxare pentru vrăbii, piţigoi, ţicleni etc. Extindeţi-vă căminul cu o căsuţă de oaspeţi pentru păsări şi puteți fi siguri că veţi fi răsplătiţi cu un cor entuziast de ciripituri. Pentru a confecţiona vila dumneavoastră pentru păsări aveţi nevoie doar de uneltele Dremel și de instrucțiunile noastre pas cu pas.

Materialele necesare:
• Dremel Moto-Saw
• Pânză de ferăstrău pentru tăierea fină a lemnului MS52
• 2 bucăţi de placă de MDF (42 cm x 30 cm x 12 mm)
• 2 bucăţi de placă de MDF (26 cm x 10 cm x 12 mm)
• 2 bucăţi de placă de MDF (20 cm x 10 cm x 12 mm)
• 2 bucăţi de placă de MDF (40 cm x 15 cm x 3 mm)
• Clei pentru lemn
• Adeziv de mare putere
• Vopsea acrilică, pensulă, rolă pentru vopsea, burghiu

Gradul de dificultate: 2 stele (nivel începător)

Primul pas:
Baza proiectului dumneavoastră este reprezentată de o placă simplă din lemn de la magazinul de bricolaj. Desenaţi şablonul pe o foaie de hârtie de format A3 şi decupaţi-l. Apoi copiaţi conturul şablonului sub formă de aripă pe două plăci MDF cu dimensiunea de 40 cm x 15 cm x 3 mm şi transferaţi celelalte şabloane pe două plăci MDF de 42 cm x 30 cm x 12 mm.

Pasul al doilea:
Cu ajutorul uneltei Dremel Moto-Saw şi al unei pânze de ferăstrău pentru tăierea fină a lemnului MS52 puteţi tăia cu precizie şi fără probleme piesele desenate cu linii curbe la dimensiunile necesare.

Pasul al treilea:
Acum asamblaţi celelalte patru bucăţi de MDF cu clei pentru lemn, formând o cutie şi lăsaţi-o să se usuce. Apoi lipiţi cu clei cutia între cele două bucăţi mari cu formă de pasăre. Aveţi grijă să lipiţi cutia la acelaşi nivel cu partea din spate a plăcilor cu formă de pasăre.

Pasul al patrulea:
Acum efectuaţi câteva operaţii de finisare: utilizaţi vopsea acrilică pentru a colora aripile păsărilor de pe căsuţă sau asortaţi culorile la peretele casei dumneavoastră. După ce s-a uscat vopseaua, lipiţi aripile păsării cu un adeziv puternic, având grijă să lipiţi marginea lungă şi dreaptă la acelaşi nivel cu partea din spate a formei de pasăre. Acum fixaţi pe perete căsuţa pentru păsări şi bucuraţi-vă de ciripiturile entuziaste ale oaspeţilor dumneavoastră înaripaţi. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu