Blog de promovări online

duminică, iulie 07, 2013

Asigurarile de sanatate - o necesitate

Asigurari de sanatate
Foto: www.asiguratorii.ro
Ne place sau nu, asigurarile sunt din ce in ce mai prezente in vietile noastre si multe dintre ele sunt deja obligatorii, iar cele care nu sunt inca, vor fi cu siguranta in viitorul mai mult sau mai putin apropiat. Putem vorbi deci ca exista chiar o dependenta intre vietile noastre si asigurari si privit dintr-un anumit punct de vedere, este normal sa se intample acest lucru.

Este limpede ca putem vorbi la momentul actual despre asigurari RCA si asigurari CASCO (la autovehicule), asigurari obligatorii si facultative de locuinte, asigurari de calatorie, asigurari CMR (asigurari de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus), dar mai ales de asigurari de sanatate, care chiar daca nu sunt inca prezente intr-o forma obligatorie, sunt foarte raspandite in varianta facultativa.

Cum sanatatea reprezinta cel mai important lucru din viata noastra si o constientizam binenteles doar ori de cate ori ne este afectata, este bine sa ne gandim la o asigurare de sanatate care sa ne ofere mai multe beneficii decat cele care ne sunt oferite la momentul actual prin sistemul de sanatate public.  

Iar pentru a face cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de o asigurare de sanatate este bine sa studiem foarte bine piata pentru a pune cat mai bine in balanta avantajele, serviciile oferite, pretul care se cere si despagubirile care vor fi oferite (suma maxima despagubita) in cazul unor probleme de sanatate.

Este bine de stiut de asemenea ca o asigurare de sanatate poate fi incheiata doar inainte de o evaluare de catre asigurator a persoanei care o solicita. Si vorbim aici de 2 cazuri posibile:

1. Asiguratorul inmaneaza clientului un formular in care acesta din urma va completa raspunsurile la intrebari referitoare la starea lui de sanatate.
2. Asiguratorul cere potentialului client sa realizeze o serie de analize medicale prin intermediul carora va fi consemnata starea de sanatate a acestuia din urma.

In functie de rezultatele obtinute, se stabileste astfel forma contractului de asigurare, eventualele clauze sau excluderi, prima de asigurare, precum si fransiza (atunci cand este cazul).

Mai multe informatii despre evolutia asigurarilor de sanatate puteti gasi pe www.capital.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu